• 02-10-2013
    slocaus
    Re: Forum Upgrade to vBulletin 4.2.0 - problems, concerns post here
    Quote:

    Originally Posted by Ronnie View Post
    Stay signed in and every time you open the site, it'll open the same way. What's the problem?:skep:

    Some of us use shared computers, so staying signed in is not a good idea. Keeping track by user is better than cookies on the remote computer.

    kindle fire / jb 4.2.1 / tapatalk hd
  • 02-10-2013
    slocaus
    2 Attachment(s)
    Still issues with fixed vs wide. I went wide and I see first pic when I open this link.
    The Salsa Fargo Thread - Page 118

    Second pic is with fixed setting. This is on a 15 inch screen laptop.
  • 02-10-2013
    bikeabuser
    Has admin ran a server load test, yet ?

    It's beyond ridiculous :madmax:

    Every response I have made today, has caused a total stall out, as it relates to forum response :madmax:

    And deleting #XXXX from the web address, then reloading the page, is the only way to get a page to load.

    Sorry to say it ... BUT THE FORUM UPGRADE SUCKS !!!!

    And BTW,
    I had to code the colors, because that stuff isn't working right, either :madmax:
  • 02-10-2013
    joshh
    Works for crap with internet explorer 8
    Yes I use Internet Explorer. Currently working with IE8. For the last 3 days, everytime I open the site, or go to a new page within the site, I get a pop-up that says "Internet Explorer has stopped working", and then it reloads the page. Usually I have to go through this 2-3 times before it will load the page. This is the only website that I have this problem with.
  • 02-10-2013
    Kona0197
    Hate to beat a dead horse but site navigation still sucks. Quick navigation at the bottom of a thread should be a live link back to the parent forum, not a long list that has to be scrolled every time to get back. VERY ANNOYING and a big time waster.
  • 02-10-2013
    AZ
    Quote:

    Originally Posted by Kona0197 View Post
    Hate to beat a dead horse but site navigation still sucks. Quick navigation at the bottom of a thread should be a live link back to the parent forum, not a long list that has to be scrolled every time to get back. VERY ANNOYING and a big time waster.



    I just tried it and have to say that you have nothing to complain about, its a very trivial matter to navigate on this new layout. KWITYOUR*****IN.
  • 02-10-2013
    Kona0197
    Trivial matter? Whatever. Try posting from OC then use the quick navigation. Really long list to scroll trough every time. And according to this thread I am not the only one who has this issue.
  • 02-10-2013
    rustybkr
    Re: Forum Upgrade to vBulletin 4.2.0 - problems, concerns post here
    Still glitchy for me as well.
  • 02-10-2013
    rockcrusher
    For those that haven't please try deleting all your cookies and then coming back. That worked wonders for me, the quick nav stays in place, the site works quickly etc. Just remember delete all cookies not just MTBR ones so be sure to have all your passwords backed up, written down, entered into Lastpass or whatever.

    The site nav scroll thing is on the to-do list at MTBR admin headquarters.
  • 02-11-2013
    pinguwin
    Quote:

    Originally Posted by Ronnie View Post
    Stay signed in...What's the problem?:skep:

    You know, sometimes it just doesn't work that way. Some of us close our browsers and cookies are cleared. Other times one is in a virtual machine that resets itself to a neutral state upon closing the VM. There are lots of reasons. No need for the emoticon that geneally denotes you are dealing with a stupid person.

    I've done GUI development in both regular and web settings and one of the things we do is to check on the screen size of the user. It's not a new idea.
  • 02-11-2013
    Kona0197
    Quote:

    go to the top left of the page you are on

    you'll see a link to the forum you are in

    clickitandshutupalready
    That defeats the whole purpose of having quick navigation on the bottom of the page and besides is a PITA.
  • 02-11-2013
    mtnbikej
    Lose the pop up banner ad at the bottom of the window. I understand that right now the "Crisp" ad is only a test ad. However it has already popped up multiple times.
  • 02-11-2013
    wbmason55
    The sheriff's badge for rep is dumb, bring back the 'thumbs up'. Otherwise V4 seems okay.
  • 02-11-2013
    Kona0197
    Quote:

    Lose the pop up banner ad at the bottom of the window. I understand that right now the "Crisp" ad is only a test ad. However it has already popped up multiple times.
    Firefox with Adblock and Element hider is the answer. I don't any ads anywhere and the forum stretches the entire screen because I have hidden parts of the site i don't wish to see.
  • 02-11-2013
    mtnbikej
    Quote:

    Originally Posted by Kona0197 View Post
    Firefox with Adblock and Element hider is the answer. I don't any ads anywhere and the forum stretches the entire screen because I have hidden parts of the site i don't wish to see.


    On my iPhone. No Firefox. Don't want to use Taptalk.
  • 02-11-2013
    WR304
    Quote:

    Originally Posted by mtnbikej View Post
    On my iPhone. No Firefox. Don't want to use Taptalk.

    Have you tried the icab mobile browser? It's available for both ipad and iphone. I've been using it (on ipad) for the last week or so. With filters enabled the icab mobile browsing experience on the MTBR forum is much nicer than when viewed in Safari.:)

    icab mobile browser itunes link
    https://itunes.apple.com/gb/app/icab...308111628?mt=8

    http://forums.mtbr.com/site-feedback...l#post10124743


    icab mobile browser (full screen mode)


    Safari
  • 02-13-2013
    bikeabuser
    Quote:

    Originally Posted by rockcrusher View Post
    For those that haven't please try deleting all your cookies and then coming back. That worked wonders for me, the quick nav stays in place, the site works quickly etc. Just remember delete all cookies not just MTBR ones so be sure to have all your passwords backed up, written down, entered into Lastpass or whatever.

    The site nav scroll thing is on the to-do list at MTBR admin headquarters.

    Didn't change much ... Response time still sucks, when the place is getting spammed to death.

    I feel for you, I really do.
  • 02-14-2013
    jrm
    1 Attachment(s)
    Replying to Thread vs. Post
    So i go to reply to thread thinking im posting to the thread and end up replying to a week post from someone else? This is driving me ****ing nuts. Thanks Gregg
  • 02-15-2013
    bikeabuser
    A funny thing happened on the way to the forum


    Houston, We Have A Problem !
  • 02-15-2013
    bme107
    Is there a way to make the "Go to First New Post" button larger? I pretty much only navigate threads by that icon.

    Same for "Go to Last Post" while you're at it.
  • 02-15-2013
    grundy
    Quote:

    Originally Posted by DRSpalding View Post
    The "Quick Navigation" dropdown is not primed with the current location, making it more cumbersome to go between the three forums I use most that are within one page of each other (Washington, Cannondale, and Ibis). It always defaults to the top of the list now.

    Just chiming in to add my vote to this issue. This drives me nuts.
  • 02-18-2013
    ArmySlowRdr
    Very much agree.

    Quote:

    Originally Posted by grundy View Post
    Just chiming in to add my vote to this issue. This drives me nuts.

  • 02-18-2013
    bikeabuser
    Currently Active Users
    There are currently 11999 users online. 2432 members and 9567 guests

    Popular, or Spambots ?
  • 02-18-2013
    slocaus
    Re: Forum Upgrade to vBulletin 4.2.0 - problems, concerns post here
    Quote:

    Originally Posted by bikeabuser View Post
    Currently Active Users
    There are currently 11999 users online. 2432 members and 9567 guests

    Popular, or Spambots ?

    Spambots, posting about Celine bags being gnar compared to Amasa back and porch rim.
    http://forums.mtbr.com/29er-bikes/action-pics-rigids-technical-terrain-782274-post10174045.html

    kindle fire / jb 4.2.2 / tapatalk hd
  • 02-26-2013
    gregg
    Hey Guys,

    We have not forgotten about you. We are still working on these issues and having the forum navigation dropdown start from the forum you are in is still on the list.

    Spammers. We are looking at different options to stop the flood.

    Search is still wonky. We are working on this too.

    Stability is better but not perfect, still working on this too.

    Having quicker access to quick reply box and formatting buttons...we are checking into this.

    IE8 support, not sure we can do much here, but we will check.

    Thanks for your continued patience. We are not done dialing this in yet.

    -g
  • 02-26-2013
    007
    Quote:

    Originally Posted by gregg View Post
    Hey Guys,

    We have not forgotten about you. We are still working on these issues and having the forum navigation dropdown start from the forum you are in is still on the list.

    Spammers. We are looking at different options to stop the flood.

    Search is still wonky. We are working on this too.

    Stability is better but not perfect, still working on this too.

    Having quicker access to quick reply box and formatting buttons...we are checking into this.

    IE8 support, not sure we can do much here, but we will check.

    Thanks for your continued patience. We are not done dialing this in yet.

    -g

    Thanks for your efforts, Gregg. It's appreciated.
  • 02-26-2013
    Mountain Cycle Shawn
    Right on man!
  • 02-26-2013
    AZ
    Thanks Gregg. No matter how much we complain and appear to be ungrateful we do know you guys are trying and appreciate all the effort.
  • 02-26-2013
    heyyall
    Forum Upgrade to vBulletin 4.2.0 - problems, concerns post here
    Gregg, thanks for the note. I know your hands are full, but taking a few minutes to give an update is appreciated.
  • 02-26-2013
    r1Gel
    'appreciate the efforts Gregg
  • 02-27-2013
    Sarguy
    Thanks Gregg. Change, as we MTBr's know, always takes some getting use to.
  • 02-27-2013
    gregg
    FYI, Quick Reply box is back at the bottom of each thread. No more extra click required.
  • 02-27-2013
    Mtn-Rider
    Pages look wider too, awesome!
  • 02-27-2013
    gregg
    Quote:

    Originally Posted by Mtn-Rider View Post
    Pages look wider too, awesome!

    Certain pages will look wider because we took out the right column. These pages would be mostly the usercp pages, like when you are changing your settings, sending/reading PMs, editting your profile and such.

    Also, we have found part of the problem with the forums going down/getting slow to load. However, we had to disable the search function for a little while.

    -g
  • 02-27-2013
    Tim Easterday
    "New Posts" link at the top is gone.
  • 02-27-2013
    gregg
    Quote:

    Originally Posted by Tim Easterday View Post
    "New Posts" link at the top is gone.

    The New Posts page is search driven, so that will also be unavailable at this time.

    EDIT: However, the Latest Forum Posts activity feed still works here:

    Activity Stream - Mtbr Forums
  • 02-27-2013
    Tim Easterday
    Quote:

    Originally Posted by gregg View Post
    The New Posts page is search driven, so that will also be unavailable at this time.

    OK - thanks!
  • 02-27-2013
    pascale27
    Forum Upgrade to vBulletin 4.2.0 - problems, concerns post here
    Quote:

    Originally Posted by gregg View Post
    The New Posts page is search driven, so that will also be unavailable at this time.

    EDIT: However, the Latest Forum Posts activity feed still works here:

    Activity Stream - Mtbr Forums

    So it will restored?
  • 02-28-2013
    gregg
    Quote:

    Originally Posted by pascale27 View Post
    So it will restored?

    Yes, when search is fixed.
  • 02-28-2013
    bikeabuser
    Quote:

    Originally Posted by gregg View Post
    Yes, when search is fixed.

    I know some things are disabled, but whatever has happened, it's a 1000% improvement in response time.

    The forum had truly become unusable ... Thanks for the update !!

    ETA:
    But I still have to go up to the address area of my browser, and delete #post10200029 to get a page to load AFTER clicking submit, or save changes, if it's an edit to a previous post.


    ETA2:
    Have you guys looked at hardware ?
    If the forum is really over 1,000,000 posts ... The forum database might be being affected by it's shear size.
  • 03-01-2013
    eurospek
    Quote:

    Originally Posted by gregg View Post
    FYI, Quick Reply box is back at the bottom of each thread. No more extra click required.

    Thank you for this, but I swear on the old software with the quick reply box, there were simple editing options like the bold, italicize, quote, IMG tags, etc.

    Or am I getting old and making things up? (And confusing with another forum lol)
  • 03-01-2013
    evasive
    Forum Upgrade to vBulletin 4.2.0 - problems, concerns post here
    Quote:

    Originally Posted by eurospek View Post
    Thank you for this, but I swear on the old software with the quick reply box, there were simple editing options like the bold, italicize, quote, IMG tags, etc.

    Or am I getting old and making things up? (And confusing with another forum lol)

    No, they were there.
  • 03-02-2013
    Moe Ped
    MTBR search rant
    I see the search function is back up and running; too bad the "3 letter word" limitation is still in effect. (I understand why "and", "the", "for"...etc need to be excluded)

    But like if searching for "Coe" (as in the popular Henry W Coe state park) or "BB7" or "XTR" those descriptors will likewise be ignored.

    Anybody else frustrated by this:confused:

    Using Google as in "site:forums.mtbr.com coe" works so much better...
  • 03-03-2013
    bikeabuser
    Quote:

    Originally Posted by bikeabuser View Post
    I know some things are disabled, but whatever has happened, it's a 1000% improvement in response time.

    The forum had truly become unusable ... Thanks for the update !!

    ETA:
    But I still have to go up to the address area of my browser, and delete #post10200029 to get a page to load AFTER clicking submit, or save changes, if it's an edit to a previous post.


    ETA2:
    Have you guys looked at hardware ?
    If the forum is really over 1,000,000 posts ... The forum database might be being affected by it's shear size.

    #post10206019
  • 03-03-2013
    bikeabuser
    #post10206713
  • 03-03-2013
    bikeabuser
    #post10207248

  • 03-04-2013
    Kona0197
    Sapm seems under control. Now how about fixing the quick navigation issue?
  • 03-04-2013
    bikeabuser
    You spoke to soon.
  • 03-13-2013
    Ronnie
    Quote:

    Originally Posted by Kona0197 View Post
    Now how about fixing the quick navigation issue?

    I have got to agree with you. How difficult can it be to correct? I'm getting a bit frustrated having to search for the sub-forum I want to go back to, over and over.:mad:
  • 03-13-2013
    Ronnie
    Quote:

    Originally Posted by MiniTrail View Post
    keep a tab open to the common forums and open threads in a new tab. It's not THAT hard to live with

    Yes it is when a simple fix is possible.

    I for example frequent the "Wheels and Tires" forum. So you are saying I must keep a tab on "Mtbr Forums". When I want to go back to "Wheels and Tires" from a thread I have just read, I must click on the "Mtbr Forums" tab, scroll all the way down to " Wheels and Tires", right click on the link and select "open in new tab".:out:

    In that case it's easier to click on the so called "Quick Navigation" button and scroll down.

    On the other hand it would be nice to simply click on "Wheels and Tires" and go directly there like it always was.