Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    mtbr member
    Reputation:
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    19

    Blur 4x linkage issues

    Is anyone having problems with the vpp linkage coming lose on them all the time? I've lock tighted the heck out of it and am now going to probably use nail polish to try and get better hold with those bolts. Any suggestions? SC's torque ratings do not seem to hold the linkage together.


    Also, creaking... i know SC's are infamous for it but any thoughts on minimization, ive heard of waxing the outside of the bearing where it makes contact with the frame to reduce chances just thought id ask about other suggestions. thanks

  2. #2
    mtbr member
    Reputation: honourablegeorge's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    860
    Sounds liek ou might have an anle that's a shade too long for your linkage.

    You'll get info on that and the creak in the VPP Maintenance thread.

  3. #3
    mtbr member
    Reputation:
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    15
    Check the sticky VPP overhaul pictorial on this very same forum.

  4. #4
    Boyeeee
    Reputation: BCBlur's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    938
    Which links are you running? I ended up replacing my upper Ti links with the solid single upper and replaced the original lower link with the new forged one. Changing out the upper increased stiffness and changing out the lower one should reduce creaking and maintenance. If you're going to do an overhaul, consider making these changes as well.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •