Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    banned
    Reputation:
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    18

    Topeak Moonshine HID Battery or Controller Fault?

    I just purchased a Moonshine HID. It is brand new. I have cycled the battery 5 times but I'm getting runtime like 10mins max before the light shut down with the low battery indicator blinking.

    I tested the battery with a voltmeter fully charged and after the light shutdown. Both time read in excess of 15V.

    I don't have another set of Moonshine to test with, neither can I locate another one in my country. How to I tell if it is the battery or controller?

    Thank all in advance!

  2. #2
    Spanish biker
    Reputation: msxtr's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    734
    Hi, surement, the battery are failing, the NiMh batteries are formed with a set of 1,2v batteries and sure that some piece don't work. If your battery are in warranty, go to shop to change it.

    Greetings - Saludos
    Warning!!! my english is very very bad, sorry.

    Easy DIY led light1
    Easy DIY led light2

    The Beast!!!

  3. #3
    mtbr member
    Reputation: borregokid's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    2,586

    might be the charger

    Its possible it could be the charger. I had a niterider with a similar problem. The charger would indicate it was charging it correctly but in fact it would hardly put a charge on the battery-the battery was dead in a minute or two. If there was anyway you could try another charger that would at least elimate that. I have seen previous posts where people have had good experience in the US with Topeak either fixing or replacing problems with the HID's .

  4. #4
    Do It Yourself
    Reputation: Homebrew's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    5,722
    Scroll down. There was someone else with the new Topeak HID and it was also defective. I would say return/exchange it if you can.
    Long Live Long Rides

  5. #5
    banned
    Reputation:
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    18
    I have send it back for repair. I don't think I'm gonna get a replacement even thought I just gotten it..at least that what my dealer say..which kind of suck.

    I got bored and start messing around with it. Seem like multiply fault. Charger is fine. Battery is dead, used it to power another light and its too dead in 10mins. I power the light thru a 15v DC power supply, on electric power but still after 2 mins, the low batt light start flashing and the light shut off.

    Measure voltage output of ballast, it was putting out as low as 5v at times...

    Well, I got myself a L&M now..no problem, work fine, bright as hell and no more headache and heartache.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •