Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    mtbr member
    Reputation:
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    704

    Lefty SL losing oil...

    Hey guys, I got a brand new Lefty SL, I have used it not more than 10 rides, yesterday i checked the pressute on the lefty, it was Ok, i dropped to 0psi them back to 110psi. when for a ride and the lefty feel really soft, when I looked at the Boot, it was half way compressed. came back to the car check the pressure was in 50psi. i added more psi but within the first 3 miles in the trails it goes down to 50psi.. What could be the problem.... I also have another SL in my carbon Rush, with not a single problem....

  2. #2
    mad aussie
    Reputation: Flying Wombat's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Posts
    1,124
    Most likely problem would be a bad schrader valve core, you do need a specific one for the Lefty. I have run across issues with them on all kinds of air shocks and forks. Remove the core from the valve at the bottom and replace. After that I would check the lower plug that contains the valve has good o-rings and is greased properly and if that fails replace the piston.
    I had a slow leak, replaced the valve core (took 1 minute) and now life is good.

    Kevin

  3. #3
    mnt bike laws of physics
    Reputation: yogiprophet's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    2,211
    My SL which I got a few weeks ago came with a valve core that did not respond to the shock pump. This exact same thing occured with the SPV chamber of the Lefty Max I got in 2006. I replaced both cores with ones from rear shocks and now no problems. I even use the manitou shock with which I put the valve core of the SL, and it responds perfectly to the pump gauge.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •